Wil je optimaal gekleed zijn voor je fietstocht?

Dit kunt u bereiken door de juiste kleding van binnenuit te kiezen, met behulp van de laag-voor-laag methode. Als u gaat winkelen voor fietskleding, kijk dan naar de kleding die past bij uw activiteitsniveau en het weer.

In het ES16-gamma hebben wij een ruime keuze aan fietskleding die gemaakt is om gecombineerd te worden volgens de laag-op-laag methode.

Laag 1 - Een zweetafvoerende laag

Aan de binnenkant heb je een zweetafvoerende laag nodig, zodat je het niet koud krijgt van het zweet dat je lichaam afgeeft. De producten moeten zweetafvoerend en sneldrogend zijn, zodat de lichaamstemperatuur perfect wordt gereguleerd, zelfs in een warme omgeving.

Laag 2 - Een warme en isolerende laag

Vaak kun je volstaan met twee lagen - de zweetafvoerende en de isolerende. De isolerende laag kan gemakkelijk een combinatie van verschillende producten zijn. De isolerende laag moet warmte vasthouden en tegelijkertijd vocht laten ontsnappen. Laag 2 moet u warm houden in koude omstandigheden zonder uw bewegingsvrijheid te beperken.

Laag 3 - Een laag die beschermt tegen weer en wind

De buitenste laag moet u beschermen tegen de weersomstandigheden door wind- en waterdicht te zijn. Maar u moet ook denken aan het ademend vermogen. Een hoog ademend vermogen is belangrijk om warm te blijven. Als je het vocht niet kwijt kunt, word je nat en dan koud. In het ruime assortiment van ES16 vindt u een grote keuze aan jassen die ademend, winddicht en waterafstotend of waterafstotend zijn. Of je buitenste laag waterdicht of waterafstotend is, hangt af van het weer.

17 november 2020 — Thomas Dybdahl

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.